TOTYA-KAZÁN - Minőség, Tartósság, Garancia

Qries

A kazán születésének története

Az 1968. évben az ÉGSZÖV vállalatnál kifejlesztett és évtizedeken keresztül gyártott TOTYA típusú kazáncsalád méltán vált ismerté belföldön és külföldön egyaránt.

Fábián Sándor
Fábián Sándor
(a kép nagyítható)

Ezen vállalat 1-es számú gyáregység vezető főmérnöke édesapám, Fábián Sándor volt, aki tudásával szervesen hozzájárult a TOTYA kazánok születéséhez. Saját elmondása szerint a kazán belső égésterének felépítése egy - a Révai nagy lexikonban leírt – kandalló égésterének mintájára készült, erre a kiindulási pontra tervezték a Totya kazán összes többi jellemzőjét.

Édesapám 1968 évtől 1987 nyaráig a gyártó üzem irányítója volt / egy év alatt legtöbb 15.000 db kazán készült /, az itt megszerzett tapasztalatait adta át számomra. A vásárlók elégedettségére szolgált és szolgál, hogy a TOTYA kazán nagy teljesítménnyel, jó hatásfokkal, könnyű kezelhetőséggel, gazdaságosan járult hozzá az otthon melegének megteremtéséhez.

Vállalkozásom az előzőekben leírtakat alapul véve kutatásokat végzett és a jelenlegi tüzelőanyag felhasználás, valamint a kialakult fűtési rendszerek alapján az alaptípusokkal együtt 18 tagú kazáncsaládot hozott létre a kor igényeinek megfelelően.

Fábián Kázmér
Fábián Kázmér
(a kép nagyítható)

Megtartva az eddigi jellemző jelentős tulajdonságokat, a következő módosításokat hajtottuk végre:

Reméljük, hogy az általunk továbbfejlesztett TOTYA kazáncsalád méltó követője lesz a már közismert elődjének.

Múltidéző: 1. oldal 2. oldal